Caicedo to gmina położona w pobliżu lasów deszczowych Pacyfiku, na obszarze najbardziej stromych gór regionu. Panujące tu warunki geograficzne z jednej strony sprzyjają uprawie kaw specialty, z drugiej jednak, aby dostać się do regionu, należy przebyć 80 km po nieutwardzonej drodze, co stanowi wyzwanie dla małych producentów.
Ciekawostka: przez wiele lat na tych terenach ukrywali się kolumbijscy partyzanci, którzy uniemożliwiali uprawę kawy. Dopiero kilka lat temu rolnicy mogli wrócić do swoich domów, rozpocząć bezpieczną produkcję kawę i utrzymywać się dzięki niej.
Opis sensoryczny: rodzynki, maliny, słodkie pomarańcze
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Caicedo, Antioquia
Producent: wielu małych producentów
Odmiana botaniczna: Castillo, Colombia
Wysokość upraw: 1700-1900 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Profil palenia: metody przelewowe